Törpe nőszirom virágzás - ÁPRILIS

Tavasszal tervez kirándulást a Zemplénbe, 
nosziromne hagyja ki a Füzéri Várhegyet a túrából. Áprilisban különleges 
természeti csodának lehet részese az, aki ellátogat Füzérre és megmássza a Várhegyet. Az Alsóvárból felvezető lépcsősorról és az Alsóbástyáról csodálhatja meg a törpe nőszirom tömeges virágzását. Ilyenkor az egész hegy sárga és lila színben pompázik. De vigyázat, csak gyönyörködni szabad bennük, mert védett növények!
                                 

                                                          Fotó: Kele Péter (INDA fotó)

Gyönyörű havas táj várja Füzéren

havas taj
A 2017-es év is gyönyörűen indult Füzéren. Hó lepte be a falut és a környező hegyeket. Ha ide látogat családjával mindenképpen hozzon magával szánkót, mert a gyerekek nagyon fogják élvezni az önfeledt csúszkálást a Vár tövében. A termoszba ne felejtsen el forró teát önteni!

Amennyiben mégis egy kis túrához lenne kedve, remek lehetőséget biztosít ez az idő. Izgalmassá teszi a havas tály, hisz ilyenkor lehet a legkönnyeben megfigyelni az erdőben élő apróbb, nagyobb vadak nyomait.

Kirándulásra fel!


Fotó: Gerba Domokos

Ismét látogatható

regelo var2016. március 27-től ismét látogatható lesz Füzér Vára. A több mint egy évig tartó felújítást követően igencsak megváltozott Füzér Vára. Ha régen járt erre, akkor azért, ha pedig még soha, akkor meg azért ajánlom, hogy keresse fel ezt a csodálatra méltó helyet, mert újjáépült és él egy regélő vár Füzéren.

Épül Füzér Vára 4 rész.

epul fuzer vara 4Főszerepben a kápolna: Osgyányi Vilmos kőrestaurátor művész, valamint Kovács Keve János üvegtervező-grafikusművész és a Laki Üvegművészet alkotói, munkatársai egyaránt azon dolgoztak, hogy új fényben ragyoghasson.