Új élményelemmel bővült a Zemplén Kalandpark

2015 márciusában végre birtokba vehették az első vendégek a Zemplén Kalandpark legújabb élményelemét a "DONGÓ"-t.
dongo

A zárt kabinos kötélpálya azaz "DONGÓ" a Magas-hegyet a Szár-heggyel köti össze, mely az országban a maga nemében páratlan létesítmény.

A két hegy között két darab, egyenként 6 fő szállítására alkalmas kabin közlekedik 152 méteres magasságban. A kötélpálya hossza 1036 méter, segítségével mozgáskorlátozottak számára is látogathatóvá válik a Szár-hegyen elhelyezkedő történelmi emlékhely, a trianoni tragédiát felidéző Magyar Kálvária, a Szent István Kápolna és a 100. országzászló.

A jegy a következő szolgáltatásokat tartalmazza:
- a libegő használata az alsó vagy középső állomástól a kilátóig,
- a kabinos pálya használataa Magas-hegyről a Szár-hegyre,
- a Szár-hegyről a vendég visszautazhat a kabinossal a Magas-hegyre,
- majd ismét libegővel az indulás helyére (ahol a parkolás ingyenes!)

Felhívjuk Kedves Vendégeink figyelmét, hogy a  biztonsági rendszer 36 km/h szélsebesség felett nem engedi működni a pályát. Ilyenkor előfordulhat, hogy megváltott jegyükkel várakozniuk kell az állomáson.

Fontos tudnivaló: a kabinos kötélpálya minimum 6 fő vendégszám esetében indul!

A várakozási idő ebből adódó megnövekedésekor - a vendég kérésére - részleges visszáruzásra van lehetőség*, azaz a felnőtt jegy árából 1.700,- Ft-ot, míg a gyermek jegy árából 1.500,- Ft-ot térítünk vissza, ha a kabinos felvonó használataa szélerősség változásamiatt nem valósulhatott meg!

*Sátoraljaújhelyi lakcímkártyával vásárolt jegyek esetében a visszakapható összeg: felnőtt  1.160,- Ft, gyermek 1.060,- Ft